Υλικά
αυγό 4 τεμ
ζάχαρη 150 γρ
σόδα 1,5 κουτ γλ
ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
κακάο 3 κουταλιές της σούπας
αλεύρι 120 γρ
σταφίδες 100 γρ
γάλα 50 ml
κρέμα
κρέμα γάλακτος 380 γρ (33%)
βρασμένο ζαχαρουχο γάλα (καραμελα) 150 γρ
Γλασσο
κρέμα 150 ml
σοκολάτα 150 γρ
200 γρ Τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
Κατά αρχάς καλύπτουμε με ζεστό νερό το μπολάκι με τις σταφίδες για 10 λεπτά.
Μετα απο 10 λέπτα στραγγίζουμε το νερό και ρίχνουμε τις σταφίδες μεσα στο μπελντερ με 50ml γάλα και χτυπάμε να γίνει πάστα κι αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 ασπράδια μαζί με την ζάχαρη να γίνουν μία παχιά ωραία μαρέγκα.
Τότε προσθέτουμε και του 4 κρόκους αυγών και ξαναχτυπάμε να ενσωματωθούν.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε μέσα την παστα σταφίδας και την σόδα (αφου πρωτα την διαλύσουμε με μια κουταλιά ξύδι). Χτυπάμε πάλι ενω κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και το αλευρι σταδιακά και ανακατεύουμε πλέον με μία μαριζ να πάρουμε ένα ωραίο πηχτό μείγμα.
Αδειάζουμε λίγο από μείγμα σε ενα ταψί και φτιάξτε μια στρογγυλή βάση όπως στην φωτό.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4-5 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο βγάζουμε το χαρτί και με ένα τσερκι την κόβουμε στο μεγεθός του 20 εκ. Με το ίδιο τρόπο φτιάχνουμε αλλα 2 ιδιες βάσεις.
Για την κρεμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γαλακτος και 150γρ ζαχαρούχο βρασμενο και χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Στρώνουμε μέσα στο τσέρκι την πρωτη βάση και κρέμα
και το επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές τελειώνουμε με κρεμα και σκεπάζουμε με μεμβρανη και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ωρες.
Για το γλάσσο
Σε ένα μπολάκι με ζεστό γάλα ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατευουμε να λιώσει.
Μόλις βγάλουμε το κεικ απο το ψυγείο ρίχνουμε την σοκολάτα αφαιρούμε το τσερκι
και αλείφουμε το πλαι με τριμμένο μπισκότο.
Λίγο στο ψυγείο και Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο
Subscribe to recipe’s youtube channel here