Το Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια είναι το γλυκό που σου φτιάχνει τη διάθεση χωρίς να χρειαστεί να περάσεις ώρες στην κουζίνα! Είναι η τέλεια λύση όταν θες κάτι γλυκό, σοκολατένιο και άκρως απολαυστικό, χωρίς να παιδευτείς με σουδάκια και μπελαλίδικες παρασκευές.
Υλικά
10 κρουασανακια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα μισά με σοκολατα και μισά μιλφειγ )
500 γρ γάλα
3 αυγά
4 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
250 γρ φυτική κρέμα (Πράσινη συσκευασία)
50 γρ κουβερτούρα
25 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατεψουν. Αφήνω στην άκρη. Βάζω το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά. Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυω και το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζω κάτω λίγο κρέμα μετά βάζω από τα κρουασανακια κομμένα στην μέση εναλαξ (σοκολάτα μιλφειγ) και ξανά κρέμα.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και γαρνιρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσε έριξα από επάνω!
Καλό βράδυ!!!!
Tips από εμένα:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γεύση κρουασανάκια σας αρέσουν.
- Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε γλάσο, μπορείτε απλά να πασπαλίσετε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
- Για πιο δροσερό αποτέλεσμα, βάλτε το γλυκό για λίγο στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
H Συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη