Ζαμπονοπατατοκεφτέδες εναλλακτικοί κεφτέδες ! Ένας υπέροχος μεζές για μπύρα η κρασάκι!
Υλικά
Πατάτες 6 τεμ
Κρεμμύδι 1 τεμ
Ζαμπόν 200 γραμμ
Τυρί παρμεζάνα 200 γραμμ
Αυγά 2 τεμ
Αλεύρι 4-5 κουτ
Άνηθος για γεύση
Αλάτι για γεύση
Φυτικό λάδι 3-4 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τον άνηθο ψιλοκόβουμε.
2. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη όλα τα υλικά: πατάτες, τυρί, ζαμπόν, κρεμμύδια. Προσθέστε αλάτι για γεύση.
3. Προσθέτουμε τα αυγά, τον άνηθο, το αλεύρι, ανακατεύουμε.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίξτε με κουτάλι τη μάζα της πατάτας στο καυτό λάδι, τηγανίστε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίζουμε, τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
5. Το πιάτο είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!