Ζαμπονοτυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 Πακέτο φύλλο σφολιάτας (490gr)
3 μεγάλα κρεμμύδια (2 λευκά, 1 κόκκινα) κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
470 Ζαμπόν σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλακι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερι
3 μεγάλα αυγά για την γέμιση
1 μεγάλο αυγό για το βούρτσισμα της ζύμης
220γρ τυριά (Cheddar, Mozzarella, τριμμένη φέτα κ.λπ.)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Αποψύξτε τη ζύμη σύμφωνα με τη συσκευασία. (Μην αφήνετε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 40 λεπτά.)
Ενώ η ζύμη ξεπαγώνει, κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και το ζαμπόν σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και προσθέστε τα κρεμμύδια και το ζαμπόν.
Μαγειρέψτε τα έως ότου τα κρεμμύδια είναι μαλακά και ελαφρώς καραμελωμένα, περίπου 7-10 λεπτά. Ανακατέψτε συχνά, οπότε τα κρεμμύδια να μην καούν.
Προσθέστε αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Δοκιμάστε και βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα του αλατιού είναι αρκετή.
Εάν όχι, προσθέστε λίγο περισσότερο.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπήστε τα 3 αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα. Προσθέστε επίσης το τρυμένο τυρί. Ανακατέψτε να τα συνδυάσετε.

Σε ένα ταψί ψησίματος 20×30 εκ, τοποθετήστε μία σφολιάτας κάτω στο ταψί.
Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιών και ζαμπόν και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από το φύλλο.


Καλύψτε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο ζύμης και σφίξτε τις άκρες της ζύμης μέσα στο ταψί.
Χτυπήστε ένα αυγό και βουρτσίστε όλη την επιφάνεια της πίτας. Επίσης, με ένα πιρούνι τρυπήστε το φύλλο παντού.


Ψήνετε σε 200C για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ: thebossykitchen.com

Προηγούμενο άρθροΚι ένα δροσερό νηστίσιμο γλυκάκι επιβάλλεται μετά την σκορδαλιά
Επόμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με λουκάνικα και τυρί