ΥΛΙΚΑ
-2 φύλλα σφολιάτας
-12 φέτες ζαμπόν
-22 φέτες τυρί του τοστ gouda
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
-3κτσ. ελαιόλαδο
-2κτσ. βασιλικό ψιλοκομμένο
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
-1κτγ. πάστα ντομάτας
-1/2 ποτήρι νερό
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα Ντομάτας

Σε ένα μικρό κατσαρολακι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να τσιγαριστεί.
Αφού τσιγαριστεί καλά ρίχνουμε μέσα την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε να πάρει μία βράση και θα ρίξουμε μέσα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Μετά ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η πάστα και αφήνουμε
να πάρει μια βράση και να πήξει. Μόλις πήξει κλείνετε την φωτιά την βάζετε μέσα το βασιλικό και ρίχνετε και λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Πίτα

Παίρνουμε μια λαμαρίνα την οποία την έχουμε λαδώσει και στρώνουμε το ένα φύλο, το ανοίγουμε καλά και το πατάμε να φτάσει στα τοιχώματα της λαμαρίνας.


Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε να πάει παντού.


Από πάνω βάζουμε το ζαμπόν και καλύπτουμε την σάλτσα. Συνεχίζουμε και πάνω από το ζαμπόν βάζουμε το τυρί.


Συνεχίζουμε και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο.
Γύρω γύρω από την πίτα ενώνουμε το κάτω φύλλο με το πάνω για να κλείσουμε την γέμιση
μέσα στην πίτα


Τέλος παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε πολλές τρύπες από πάνω και την αλείφουμε με αυγό. Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠολίτικα Κουλουράκια…”Τσατάλια”
Επόμενο άρθροΨητές μελιτζάνες σε σάλτσα βινεγκρέτ με σκόρδο κύμινο, φέτα & μυρωδικά