Υλικά:

Για τη σοκολατόπιτα:
4 αυγά
210 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
200 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια ηλιέλαιο
30 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
30 γραμμάρια κακάο
500 γραμμάρια γάλα
210 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια ηλιέλαιο
150 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αφρατεύουμε στο μίξερ αυγά με ζάχαρη για 5 σε 7 λεπτά
Επειτα προσθέτουμε το γάλα και το ηλιέλαιο λιέλαιο και αναδεύουμε για να ομογενοποιηθούν καλά
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι τη βανίλια το κακάο και το baking και με μία μαρίζ ομογενοποιούμε ελαφρά το μείγμα
Εχουμε βουτυρώσει το ταψί μας και έχουμε κοσκινίσει με κακάο
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά
Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει

Κάνουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά αφού περάσουν τα 20 λεπτά
Βράζουμε για 3-4 λεπτά και το βάζουμε ζεστό αφού έχουμε τεμαχίσει την πίτα και τρυπήσει με καλαμάκι σουβλακιού

H συνταγή είναι της κας Μαρια Σφακιανακη