Δείτε Επίσης: Κέικ Σοκολάτας…χωρίς πολλά πολλά | Δίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο

Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας

Συστατικά:
3 ολόκληρα αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
3 γεμάτα κουτάλια μαρμελάδας
150 ml γάλακτος
8 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές λάδι
1 φακ σκόνη μπεικιν παουντερ
250 ml κρέμα γάλακτος 
150 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα

Παρασκευή:

Ανάψτε το φούρνο για προθέρμανση στους 200 βαθμούς.
Ανακατέψτε τα αυγά με ζάχαρη, δεν είναι απαραίτητο να διαχωρίσετε τους κρόκους και τα ασπράδια.
Όταν γίνουν λευκά και αφρώσουν, προσθέστε γάλα και λάδι και χτυπήστε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε μαρμελάδα, κακάο, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ξανά.
Ρίχνουμε 30 x 20 cm σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι και στη συνέχεια ανακινείστε ολόκληρη τη μάζα του κέικ να καθίσει καλά.
Βάζετε να ψηθεί σε θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν έχει ψηθεί.
Αφαιρέστε το ψημένο κέικ  και κάντε τρύπες με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα έτσι ώστε να υπάρχουν αρκετές τρύπες.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και μετά βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει εντελώς  και στη συνέχεια ρίξτε ολόκληρο το μείγμα σοκολάτας στο κέικ.
Γυρίστε λίγο το ταψί, σηκώστε το ένα άκρο και μετά το άλλο, έτσι ώστε το ταψί να στέκεται λοξά, ώστε η σοκολάτα να μπορεί να περάσει όμορφα παντού
Αφήστε να κρυώσει και μετά σερβίρετε.

Δείτε Επίσης: Κέικ Σοκολάτας…χωρίς πολλά πολλά | Δίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο

ΠΗΓΗ: https://domacirecepti.net/

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για την Τέλεια Χωριάτικη Πατατόπιτα
Επόμενο άρθροΨωμί με λάδι στην σχάρα…και ποιος δε το έχει φάει