Αυτή είναι η δική μου εγγυημένη συνταγή για ένα πάντα ζουμερό και απίστευτα αρωματικό στήθος κοτόπουλου. Το μυστικό κρύβεται στην προσεκτική μαρινάδα που θα αναδείξει όλη τη γεύση του κοτόπουλου.
Υλικά
Στήθος κοτόπουλου (όση ποσότητα επιθυμείτε)
1 λεμόνι (για το τρίψιμο)
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αποξηραμένο θυμάρι
Αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρισμα του κοτόπουλου:
Χτυπάω το φιλέτο μέσα στη σακούλα με έναν σφυρι κρέατος ή το πίσω μέρος ενός τηγανιού, μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Σε μία σακούλα μαγειρικής ριχνω το ξυσμα απο το λεμονι
Προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο, ριχνω ελαιόλαδο μπολικο να καλυψει το κοτοπουλο
Προσθέτω το αποξηραμένο θυμάρι και ρίγανη.
Αλατίζω και προσθέτω μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
Βάζω μεσα στην σακουλα το στηθος κοτοπουλου ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το φιλέτο κοτόπουλου.
Βάζω τη σακούλα με το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Όσο περισσότερο μαριναριστεί, τόσο πιο αρωματικό θα γίνει.
Τηγάνισμα του κοτόπουλου:
Προθερμαίνω μια τοστιερα ή το σχαροτήγανο. Φροντίζω να ζεσταθεί καλά.
Στην περίπτωση σχαροτήγανου ριχνω λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βγάζω το μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου από τη σακούλα και το τοποθετώ προσεκτικά στην προθερμασμένη τοστιερα.
Ψήνω για περίπου 3 λεπτά. Αν χρησιμοποιώ τηγάνι, τηγανίζω για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά στο εσωτερικό και να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά.
Για να βεβαιωθώ ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί σωστά, μπορώ να το πιέσω ελαφρά με ένα πιρούνι. Οι χυμοί που θα βγουν πρέπει να είναι διαυγείς
και όχι ροζ.
Σερβίρισμα:
Μόλις το στήθος κοτόπουλου είναι έτοιμο, το βγάζω από την τοστιέρα ή το τηγάνι και το αφήνω να ξεκουραστεί για 3 λεπτά πάνω σε μια σανίδα
κοπής. Αυτό βοηθάει τους χυμούς να ανακατανεμηθούν και το κοτόπουλο να παραμείνει ζουμερό.
Σερβίρω το ζουμερό και αρωματικό στήθος κοτόπουλου ζεστό, με οποιοδήποτε συνοδευτικό αρεσκείας μου, όπως πατάτες, ρύζι, λαχανικά.
Επίσης, αυτό το ψητό στήθος κοτόπουλου είναι ιδανικό για να κάνω μια σαλάτα του καισαρα
Είναι πραγματικά πολύ μαλακό και γευστικό!
Καλή σας όρεξη!