Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα κιμά μπεσαμελ και πέστο

Διαφήμιση

Συστατικά:

500 γρ πένες
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ προβολόνε
1 λίτρο μπεσαμέλ 
πέστο
500-600 γραμμάρια πουμαρό
150 γρ τυρί παρμεζάνα
Κρεμμύδι
Καρότο
σέλινο
Κόκκινο κρασί
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για το πέστο
30 γρ βασιλικό
40 γρ κουκουνάρι
40 γρ τυρί παρμεζάνα
40 γρ τυρί πεκορίνο
αλάτι
60-70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ
40 γρ βούτυρο
40 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
κεφαλοτύρι
/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Για το πέστο

Βάζουμε στο mutli το βασιλικό, την παρμεζάνα, πεκορίνο το ελαιόλαδο, αλάτι και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία λεία πάστα.

Διαφήμιση

Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε με σύρμα πολύ καλά και βάλτε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (να μην σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα), όταν αρχίσει να πήζει,
χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και βγάλτε από τη φωτιά.
Ρίξτε μέσα στη κρέμα το κεφαλοτύρι, ανακατέψτε καλά.( Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 100 γρ. ρεγκάτο), γίνετε μια τέλεια κρέμα, εύκολη σε λίγα λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, προσθέτουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί,
αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε να ροδίσει καλά και μετά προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας.
Μαγείρεμα περίπου 60 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζω τα ζυμαρικά μου al dente. Σε ένα μεγάλο πυρεξ ριχνετε τη σάλτσα κρέατος, το πέστο με τη μπεσαμέλ τα ζυμαρικά και ανακατευετε και στο τέλος από πανω το προβολόνε κομμένο σε κύβους και την παρμεζάνα. Στη συνέχεια ψήστε στους 200° x 40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

 

Διαφήμιση

Διαφήμιση