Δείτε Επίσης: Η Αυθεντική Συνταγή Τας Κεμπαπ | Κεμπάπ Ανατολίτικο
Κεμπάπ
θα χρειαστείτε
- 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 7-8 κλωνιά μαιντανό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
- λίγο νερό
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1 Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
2 Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.
3 Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
4 Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
5 Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!
Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί, επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο, ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.
Credit to: mageirikikaisintages