Η Κρέμα Βανίλια με καρύδα

Υλικά

2 κουπες Νερό
2 κουπες Γάλα
1 κουπα. Ζάχαρη (ή ελαφρώς λιγότερο)
½ κουπα. κορνφλαουρ
½ κουτ.γλ Βανίλια
Ρόδι, προαιρετικό
Κανέλα, προαιρετικά
Νιφάδες καρύδας, προαιρετικά
Φιστίκια, προαιρετικά
 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε μαζί το νερό, το γάλα, την ζάχαρη και το κορνφλαουρ.
Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Όταν η κρέμα αρχίζει να βράζει, προσθέστε τη Βανίλια. Συνεχίστε να ανακατεύετε
για 2 ακόμη λεπτά και αρχίζει η κρέμα να πήζει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε την σε (4) μικρά μπολ. Αφήνεται να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. (Συμβουλή: πριν αφήσετε να κρυώσει, πασπαλίστε απο πάνω με νιφάδες καρύδας, έτσι ώστε όταν την γυρίσω στο πιάτο, η κρέμα δεν κολλάει)

Η Κρέμα Βανίλια με καρύδα
Η Κρέμα Βανίλια με καρύδα

Αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Αφού κρυώσει στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να την βγάλετε μπολ, σε ένα πιάτο
Γαρνίρετε από πάνω και τις πλευρές της κρέμας όπως θέλετε.
Οι προτάσεις γαρνιρίσματος βρίσκονται στον κατάλογο των συστατικών.
Φαίνεται πολύ ωραίο να φέρει σπόρους ροδιού για γαρνιτούρα.
Ωστόσο, ο συνδυασμός κανέλας, νιφάδων καρύδας και θρυμματισμένων φιστικιών
έκανε ωραία γαρνιρισμένη την κρέμα και πρόσθεσε μια υπέροχη γεύση.
Αυτή η κρέμα είναι ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο και μπορεί να το απολαύσει
οποιαδήποτε στιγμή.

Η Κρέμα Βανίλια με καρύδα
Η Κρέμα Βανίλια με καρύδα

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Σις Κεμπαπ
Επόμενο άρθροΦλογέρες Πατάτας με Φέτα