Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
6 Μήλα Κόκκινα (1600 γρ περίπου)
70 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ Ζάχαρη καστανή
90 γρ Κανέλα κευλανης
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1 βανίλια
Για το Παντεσπάνι Κορμού
3 Αυγά μεσαία
220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
250 γρ Γάλα
220 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16 γρ Μπεικιν Παουντερ
Ζάχαρη άχνη για Διακόσμηση
Εκτέλεση
Ηεκινάμε αυτή τη μοναδική συνταγή παίρνοντας αρχικά τα μήλα τα πλένουμε πολύ καλά θα ξεφλουδίζουμε δεν πετάμε φυσικά της φλούδες αλλά ούτε και τον πυρήνα διότι έρχεται νέα φανταστική συνταγή
Στη συνέχεια αφού έχουμε ξεφλουδίσει όλα τα μήλα τα τρίβουμε στο τριφτη
Επειτα αφού έχουμε τρίψει όλα τα μήλα τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους
Κάπου το ενδιάμεσο προσθέτω και ένα σφινάκι κονιάκ αλλά αυτό είναι εντελώς προαιρετικό
Οταν πλέον έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα μήλα κλείνουμε τη φωτιά και τα αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα τα
Απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σε μία λεπτή στρώση
Αφήνουμε το ταψί στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε και πάμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι για τον κορμό οπου σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
Οταν πλέον έχουν ασπρίσει τα αυγά σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε στην ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ όπου συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό
Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στα μήλα απλώνουμε ομοιόμορφα από άκρη σε άκρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σου 180° για 20 λεπτά
Ετοιμος ψημένος ο κορμός μηλόπιτα πραγματικά τα αρώματα του είναι εκπληκτικά έτσι όπως βγήκε καυτός από το φούρνο απλώνω μια λαδοκολα στην επιφάνεια του τον αναποδογυρίζω και το τυλίγω σε κορμό
Το παντεσπάνι είναι σούπερ ελαστικό μην το φοβηθείτε δεν θα σας σπάσει καθόλου
Ετσι όπως είναι τυλιγμένος ο κορμός με τη λαδόκολλα τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Ετοιμος ο κορμός μηλόπιτα έχει κρυώσει εντελώς τον διακοσμει ο καθένας όπως επιθυμεί
Εγώ επέλεξαν το διακοσμήσω πιο παραδοσιακά πασφαλίζοντας τον με ζάχαρη άχνη