Πίτα με ζαμπόν και τυρί
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
110 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα
220 gr ζαμπόν, κομμένο σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι τσενταρ ή Gouda ή Γραβιέρα τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για την γεύση
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C και ευθυγραμμίστε τα δύο φύλλα ζύμης πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ανοιξε κάθε φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνιο 30×40 εκ και μεταφέρετε κάθε φύλλο στο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμας και τη μουστάρδα μέχρι να μαλακώσουν. Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε το μείγμα τυριού κρέμας πάνω στο μισό από κάθε φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1,5 εκ γύρω από την άκρη.
Τοποθετήστε το 1/2 του ζαμπόν και το 1/2 του τυριού πάνω από τυρί κρέμα σε κάθε φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το θυμάρι πάνω από το καθένα.
Διπλώστε το μη επικαλυμμένο μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από τη γέμιση. Κλείστε τις άκρες μαζί με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε μαζί το αυγό και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τη σφολιάτα με το αυγό και κόψτε μερικές σχισμές στην σφολιάτα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 25 λεπτά.
Κόψτε και σερβίρετε και απολαύστε!
ΠΗΓΗ: Lady Behind the Curtain. & 12tomatoes