Η πιο ωραία πίτα που μπορεί να φτιαχτεί με έτοιμη ζύμη.
Ειδικά χάρη στη γέμισή της , γίνεται μαλακή με δροσιστική γευση.
Είναι ένα υπέροχο εδεσμα που σας κάνει να μην σταματάτε να τρώτε.
Η πιο απλή Τυρόπιτα
Το μέγεθος του ποτηριού τσαγιού που χρησιμοποιώ: 120 ml
Υλικά
6-7 φύλλα για πίτα
Για τη γέμιση:
3 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι
1 και μισό ποτήρι τσαγιου γάλα
1 και μισό ποτήρι τσαγιου λάδι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 μπολάκι τριμμένο τυρί φέτα (300 γρ)
Προετοιμασια :
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα κατάλληλο μπολ. Προσθέστε γιαούρτι, γάλα και λάδι και
χτυπήστε ξανά. Τέλος, προσθέστε το μπεικιν και χτυπάμε καλά.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί. Ας ρίξουμε πολλή υγρή γέμιση στο φύλλο.
Βάζουμε δεύτερο φύλλο από πάνω για να καλύψουμε τη γέμιση. Ας ρίξουμε πάλι άφθονη
υγρή γέμιση. Στρώνουμε και τριτο φύλλο με τον ίδιο τρόπο.Τα φύλλα βεβαιωθείτε να είναι καλά εμποτισμένα.
Απλώστε την γέμιση τυριού παντού.
Απλώνουμε άλλα τρία φύλλα πάνω από το τυρί με τον ιδιο τρόπο αφου τα εμποτίσουμε καλά
με την υγρή γέμιση. Ας κλείσουμε τη ζύμη που κρέμεται από τις άκρες προς τα μέσα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, κάτω και επάνω χωρίς
ανεμιστήρα, μέχρι να ροδίσει για 20-25 λεπτά.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, καλύπτουμε με ένα καθαρό πανί για 5 λεπτά.
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη.