Δείτε Επίσης: Καλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας,τυριά και μπεσαμελ
Δροσερή Καλοκαιρινή Σαλάτα
Συστατικά
450 gr ζυμαρικά φιογκάκια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)
1 μεγάλο αγγούρι κήπου (αφαιρούνται οι σπόροι), ψιλοκομμένο
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά (αφαιρούνται οι σπόροι), ψιλοκομμένο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κύβους
250γρ ντοματίνια, κομμένα στην μέση
400γρ ελιές τεμαχισμένες, στραγγισμένες
110γρ θρυμματισμένο τυρί φέτα
Σάλτσα Σαλάτας:
1/2 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Οδηγίες
Στραγγίστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Στραγγίστε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το αγγούρι, το κόκκινο πιπέρι, το πράσινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τις μαύρες ελιές. Αφήνω στην άκρη.
Προετοιμάσια Σάλτσας:
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το ξίδι με κόκκινο κρασί, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπήστε καλά. Ενώ χτυπάτε ελαφρά, χτυπάτε αργά το ελαιόλαδο. Χτυπήστε ελαφρά το μαϊντανό.
Τέλος:
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε το τυρί φέτα.. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο και σερβίρετε αφού κρυώσει.
Δείτε Επίσης: Καλοκαιρινά λαχανικά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας,τυριά και μπεσαμελ
ΠΗΓΗ: https://www.recipegirl.com/