Αυτή η ασυνήθιστη συνταγή μηλόπιτας θα σας αποκαλύψει το μυστικό για μια πίτα που θα σας μείνει αξέχαστη. Δεν θα πιστεύετε πόσο απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν μια τόσο λαχταριστή απόλαυση.⠀
✅ Υλικά:
1. Σιμιγδάλι ψιλό – 1 φλιτζάνι
2. Αλεύρι – 1 φλιτζάνι
3. Ζάχαρη – 1 ποτήρι
4. Μπέικιν πάουντερ – 1,5 κουταλάκι του γλυκού
5. Μήλα – 5 μεσαίου μεγέθους κομμάτια
6. Χυμός λεμονιού – 3-5 κουταλιές της σούπας. κουτάλια
7. Γάλα για έκχυση – 1 ποτήρι
✅ Εκτέλεση:
Προετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά όλα τα ξηρά υλικά: σιμιγδάλι, αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αν θέλεις, μια πρέζα αλάτι.
Προετοιμασία των μήλων:
Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη ή επεξεργαστή τροφίμων, τρίψε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη. Άμεσα, ρίξε πάνω από τα τριμμένα μήλα χυμό λεμονιού για να αποτρέψεις το μαύρισμά τους.
Συναρμολόγηση της πίτας:
Άλειψε ένα ταψί με μαργαρίνη ή βούτυρο.
Στρώσε στο ταψί ένα στρώμα από το μείγμα της ζύμης.
Πρόσθεσε από πάνω μια στρώση από τα τριμμένα μήλα.
Επανέλαβε τα στρώματα ζύμης και μήλων μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνήθως βγαίνουν 3 στρώσεις.
Πότισμα της πίτας:
Ζέστανε πολύ καλά το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
Αφού στρώσεις όλα τα υλικά στο ταψί, ρίξε προσεκτικά το καυτό γάλα από πάνω. Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι για να κάνεις μικρές τρύπες στην πίτα, ώστε το γάλα να εισχωρήσει σε όλες τις στρώσεις.
Ψήσιμο:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Τοποθέτησε το ταψί με την πίτα στο φούρνο και ψήσε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Συμβουλές:
Εναλλακτική για το σιρόπι: Αντί για γάλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο. Απλά, στρώσε μια στρώση τριμμένο βούτυρο πάνω από την τελευταία στρώση της πίτας.
Επιλογή μήλων: Χρησιμοποίησε μήλα που μαλακώνουν κατά το μαγείρεμα, όπως τα γκόλντεν ή τα γκράνσμιθ.
Γλυκύτητα: Αν προτιμάς μια πιο γλυκιά πίτα, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της ζάχαρης.
ΠΗΓΗ: Лариса Рубцова