Αυτή η ασυνήθιστη συνταγή μηλόπιτας θα σας αποκαλύψει το μυστικό για μια πίτα που θα σας μείνει αξέχαστη. Δεν θα πιστεύετε πόσο απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν μια τόσο λαχταριστή απόλαυση.⠀
✅ Υλικά:
Ζάχαρη – 1 ποτήρι. (180 γρ.)
Αλεύρι – 1 ποτήρι (130 γρ.)
Σιμιγδάλι – 1 ποτήρι (160 γρ.)
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Μπέικιν πάουντερ – 12 γρ
Γάλα – 100 ml
Μήλα – 850 g
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Η προετοιμασία αυτής της πίτας είναι αρκετά ασυνήθιστη, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.
Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά: σιμιγδάλι, αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι, αλλά νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο εδώ.
2. Τα μήλα πρέπει να είναι τριμμένα σε μεγάλο τρίφτη. Αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, ραντίζουμε τα τριμμένα μήλα με χυμό λεμονιού – διαφορετικά θα σκουρύνουν γρήγορα.
3. Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με μαργαρίνη ή βούτυρο, ρίχνουμε ομοιόμορφα ένα ποτήρι από τη στεγνή μας ζύμη, προσθέτουμε μια στρώση μήλα και μετά πάλι το στεγνό μείγμα και τα μήλα. Η φόρμα μου καταλήγει σε τρεις στρώσεις.
4. Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, την περιχύνετε ομοιόμορφα με ένα ποτήρι πολύ ζεστό -κατευθείαν βραστό- γάλα, με προσοχή με μαχαίρι ή πιρούνι για να τρυπήσετε την πίτα ώστε το γάλα να φτάσει στην κάτω στρώση.
5. Αυτή η πίτα ψήνεται για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Η πίτα δεν είναι συνιθισμένη, αλλά η γεύση είναι λεπτή, με ευχάριστη γεύση μήλου.
Αφού κρυώσει, κρατά τέλεια το σχήμα του και δεν θρυμματίζεται.
⠀
ΥΓ. Ξέρω ότι κάποιες νοικοκυρές δεν γεμίζουν την πίτα μόνο με γάλα, αλλά καλύπτουν από πάνω μια στρώση τριμμένο βούτυρο (80-100 γραμμάρια). Αποδεικνύεται επίσης πολύ νόστιμη. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και τις δύο επιλογές.
⠀
Μην ξεχάσετε να κάνετε like αν σας άρεσε η συνταγή.
⠀
Καλή όρεξη!❤️
ΠΗΓΗ: Лариса Рубцова