Αυτή η συνταγή για Σπανακόπιτα είναι ιδανική για την άνοιξη – καλοκαίρι, όπου τα χορτά είναι γεμάτα αρώματα και τρυφερά. Μπορείτε να την φτιάξετε νηστίσιμη με ρύζι, λάδι και πιπέρι ή με τυρί, για να ικανοποιήσετε όλες τις επιθυμίες. Σε κάθε περίπτωση, είναι εγγυημένα πεντανόστιμη!

Υλικά:

Για τη γέμιση:

2 ματσά φρέσκα σπανάκια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μυρώνια
2 πράσα
2 κουταλιές της σούπας τραχανά
Ελαιόλαδο
2 αυγά
Φέτα τυρί (όση ποσότητα θέλετε)
Για το φύλλο:

600 γραμμάρια αλεύρι
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Νερό (όσο χρειαστεί για μια μαλακή ζύμη)

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση:

Πλένουμε καλά τα χορτά και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ενά μπολ, ζεστάνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα σπανάκια, το σέλινο, το μαϊντανό, τα μυρώνια και τον τραχανά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα τυρί στη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.

Για το φύλλο:

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια.
Λαδώνουμε τα μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

Συναρμολόγηση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 220°C.
Λαδώνουμε ελαφρά ενα ταψί.
Ανοίγουμε 2 φύλλα ζύμης και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί.
Απλώνουμε τη μισή γέμιση πάνω στα φύλλα ζύμης.
Ανοίγουμε άλλο 1 φύλλο ζύμης και τα τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση πάνω στα φύλλα ζύμης λαδι.
Ανοίγουμε τα τελευταία 2 φύλλα ζύμης και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση.
Χαράζουμε την πιτα σε κομματια λαδωνουμε και ψηνουμε σε 220 β αντιστ. 50 λεπτά..

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου

Προηγούμενο άρθροCheesecake λεμονιού με λεπτή κρέμα και τραγανό μπισκότο
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια – όνειρο: Αφράτα, ζουμερά και γεμάτα γεύση!