ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 κιλά μεσαίες κόκκινες πατάτες
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
2 κουταλιές γλυκού μέλι
3 κγ μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζετε πατάτες πάνω από μέτρια υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, 15-20 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν.
Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέση υψηλή φωτιά μέχρι να την επιθυμητή τργανότητα. Βγάλτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα και κρατήστε το λίπος από το μπεικον.
Βάλτε περίπου 1-2 κγ λίπος από το μπέικον πίσω στο τηγανι σε μεσαία φωτιά, μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο. Σωτάρετε 3-5 λεπτά, να φτάσουν στην επιθυμητή τρυφερότητα. Όταν ολοκληρωθεί, μεταφέρετε στο μπολ.
Κοψτε τις Πατάτες στα 4. Προσθέστε τις πατάτες και το μπέικον στο μπολ.
Σε μικρότερο μπολ, συνδυάστε ξίδι, μέλι και μουστάρδα με 1 κουταλάκι λίπος από το μπέικον. Χτυπήστε για να γίνουν σάλτσα.
Ρίξτε την σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με άνηθο και μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για την γεύση.
Καλή Απόλαυση