Αυθεντική συνταγή για την Αλευρόπιτα, μια παραδοσιακή ελληνική πίτα φτιαγμένη με απλά υλικά που θα ενθουσιάσει τους πάντες.
Η Αλευρόπιτα είναι ιδανική για πρωινό. Η τραγανή κρούστα της και η αφράτη γέμιση από σιμιγδάλι και βούτυρο την καθιστούν ακαταμάχητη.
Υλικά
για μια πίτα:
350-400 γραμμάρια (για ταψί 36Χ39) αλεύρι,
3 Αυγά (2 + 1 χτυπημένο για το τέλος)
1 ποτήρι γάλα (220 ml.)
90 ml. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο Lurpak
300 γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στους 250ºC
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο και το γάλα και τα ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τη μισή από αυτήν (150 g) στο κουρκούτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με 20 γρ βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Πασπαλίστε την υπόλοιπη ψίχα φέτας πάνω από το κουρκούτι.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.
Καλη Απόλαυση
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ https://www.fooodlove.com/