Διαφήμιση

Συστατικά

2 καρότα, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι μάραθο, ψιλοκομένο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1/3 κουπας σπαράγγια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια πορτοβέλλο μικρά
1/3 φλιτζάνι αρακά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2/3 έως 1 κούπα γάλα
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, σχοινόπρασο, μαϊντανό, θυμάρι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι το αγαπημένο σας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο (χρησιμοποιώ το στήθος και το πιο σκούρο κρέας)
1 φύλλο σφολιάτας

 

Οδηγίες
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μάραθο σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Αλατίστε τα κρεμμύδια με περίπου 1 κουταλάκι αλάτι. Όταν τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο.


Το σκόρδο θα τσιγαριστεί αρκετά γρήγορα, ώστε να είστε έτοιμοι να προσθέσετε το αλεύρι σύντομα στη συνέχεια.
Μόλις το σκόρδο γίνει χρυσό, προσθέστε τη δεύτερη κουταλιά της σούπας βούτυρο και σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι, ανακατεύοντας στο λιωμένο βούτυρο.
Ρίξτε γρήγορα 2 φλιτζάνια ζωμό πάνω από το μείγμα αλευριού και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε 1/2 κουταλάκι αλάτι και ρίξτε αργά το γάλα. Βράζουμε χαμηλά για περίπου 1-2 λεπτά. Το μείγμα θα γίνει μια παχιά σάλτσα. Μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο περισσότερο ζωμό εάν είναι απαραίτητο.
Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάση της γεύσης σας.

Διαφήμιση

Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, σοτάρετε το τεμαχισμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ρίξτε το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό έως ότου τα λαχανικά είναι καλά καλυμμένα με το λάδι το σκόρδο και τα καρυκεύματα.

Προσθέστε το μείγμα λαχανικών στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν καλά.

Σιγοβράστε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ρίξτε μέσα σε ένα ταψάκι. Καλύψτε με 1 φύλλο σφολιάτας, τραβώντας τις άκρες να φτάσουν το τοιχώματα από το ταψάκι.
Ψήνετε σε 185 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου η κρούστα είναι χρυσή.


Σημειώσεις
Αυτή η συνταγή αποδίδει αρκετή γέμιση για 2 πίτες, στις οποίες θα χρειαστείτε ένα άλλο φύλλο ζύμης. Αντ ‘αυτού αποθηκεύστε την πρόσθετη γέμιση πίτας την οποία φάγαμε την επόμενη μέρα.

ΠΗΓΗ: www.sugarandgarlic.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση