Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα κακάο
1 κούπα ζεστό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ.)
Μερέντα (για το άλειμμα)
Τρούφα σοκολάτας (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την ζαχαρη με το λάδι και μια κούπα γάλα φρέσκο και τ’ αυγά, ένα κουταλάκι μπέικιν, σόδα και το αλατι.
Συνεχίζουμε να χτηπαμε, προσθέτουμε το κακάο και μια κούπα ζεστο νερό και τελευταία το αλεύρι γοχ.
Αδειάζουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο της σοκολατόπιτας.
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο αλοιφουμε με μερέντα από πάνω και γαρνίρουμε με την τρούφα σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Σοφια Καλυμνος

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι ντόπιο ψητό στην Γάστρα !!😋😋
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο Κέικ με τρούφα σοκολάτας