Απλά υπέροχο και εύκολο!
Υλικά
για το Κέικ
1 κουτί ετοιμο μείγμα σοκολάτας,
3 αυγά,
1/2 φλιτζάνι λάδι,
1 φλιτζάνι νερό.
για τη φλάν
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο,
1 κουτί γάλα εβαπορέ,
4 αυγά,
1 κουτ. βανίλια.
για την Καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Εκτέλεση
για την Καραμέλα
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσοχή να μην καεί! Αδειάζουμε την καραμέλα σε μια φόρμα για κέικ, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο ομοιόμορφα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.
για το κεικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ πάνω από την καραμέλα στη φόρμα.
για τη Φλάν
Σε ένα μπλέντερ ή με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φλαν μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα του φλαν απαλά πάνω από το μείγμα του κέικ.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
Γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το φλαν.
Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι – αν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Πριν το σερβίρουμε, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες της φόρμας και αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Η καραμέλα θα κυλήσει πάνω από το κέικ και το φλαν δημιουργώντας μια υπέροχη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
H συνταγη/φωτό είναι της κας Eleni Yiatrou