Υλικά:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 αυγά
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένος από το ίδιο πορτοκάλι που πήραμε το ξύσμα,
συμπληρωμένο με έτοιμο χυμό πορτοκαλιού αν χρειαστεί)
2 κ.σ καρύδα τριμμένη
2 ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τα κομμάτια ροδάκινου και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και διακοσμουμε με φιλε αμυγδάλου.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης
Η Συνταγή είναι της κας Markela Mullxhi