Γλυκό με σάλτσα καραμέλας

Συστατικά

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ξινόγάλο (1 φλ. (240 ml) γάλα + 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και είναι έτοιμο.)
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό

Βήματα

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι με το κουτάλι. Ρίξτε το βουτυρόγαλα και το λάδι (το κουρκούτι θα είναι πηχτό). Σε τετράγωνο ταψί 20 ιντσών ή 22 εκ χωρίς λαδόκολλα, απλώστε το κουρκούτι.

2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι την καστανή ζάχαρη και το βραστό νερό. Περιχύνουμε το κουρκούτι.
3 Ψήστε για 45 έως 55 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει και η οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο να βγει καθαρή. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά…εύκολη αλλά και εντυπωσιακή
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κρέμα τυριού…Αυτό είναι ένα πραγματικά υπέροχο κέικ