Τι πιο απολαυστικό από ένα κέικ γιαουρτιού, αφράτο και γεμάτο γεύση, με μια υπέροχη υγρή σοκολάτα να λιώνει στο στόμα;
Αυτό το κέικ είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή του, που μπορείς να το φτιάξεις ακόμα και αν δεν είσαι έμπειρος στην κουζίνα.
Η υγρή σοκολάτα προσθέτει μια πολυτέλεια και μια αίσθηση αμαρτίας που θα σε κάνει να το λατρέψεις.

Υλικά:

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα ρούμι (προαιρετικά)
Περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υγρή σοκολάτα (έτοιμη ή σπιτική)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βοθτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί.
Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αυξηθούν σε όγκο.
Πρόσθεσε το γιαούρτι, τη σόδα, το λιωμένο βούτυρο και το άρωμα ρούμι. Ανακάτεψε καλά.
Ρίξε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Άπλωσε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί.
Τέλος, έριξα υγρή σοκολάτα στο μείγμα, αφού το μετέφερα στο ταψί.
Ψήσε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα το τρυπήσεις στο κέντρο.
Άφησε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις και το σερβίρεις.

Συμβουλές:

Υγρή σοκολάτα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη υγρή σοκολάτα από το εμπόριο ή να φτιάξεις τη δική σου λιώνοντας κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος.
Γαρνιτούρα: Σερβίρε το κέικ με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή με λίγη σαντιγί.

Людмила Данова