Υλικά:
280 γρ. αλεύρι 00
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι φρούτων
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
90 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά (ξηρή)
30 γρ. φρούτο γάλακτος κεφίρ
Ουσία βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σε σκόνη)
Εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρο αλευρωνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο,
το γιαούρτι, το κεφίρ και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα υγρών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Αδειζουμετο μείγμα στη φόρμα του κέικ. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρετε και απολαύστε!