Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, όλα είναι μετρημένα σε ποτήρια. Χωρίς ψήσιμο, ζυμώνεται χωρίς τη χρήση μίξερ. Το κέικ δεν χρειάζεται καν μούλιασμα η δομή του είναι υγρή, μαλακή και πορωδης

Υλικά:

Παντεσπάνι:
Αυγά: 2 τεμάχια
Κεφίρ: 1 ποτήρι (160 ml)
Ζάχαρη: 1 ποτήρι
Αλεύρι: 1 ποτήρι
Κακάο σε σκόνη: 2 κουταλιές της σούπας
Μαγειρική σόδα: ½ κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι: 40 ml
Αλάτι: μια πρέζα

Κρέμα:
Γάλα βρασμένο συμπυκνωμένο: 300 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 300 γρ.

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: Βγάλτε το κεφίρ και τα αυγά από το ψυγείο νωρίτερα, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώστε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 18 εκ.

Παντεσπάνι:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το κεφίρ και το φυτικό λάδι, ανακατεύοντας καλά.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα πάνω από το μείγμα.
Ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι αρκετά ρευστή.
Αδειάστε τη ζύμη στη λαδωμένη φόρμα.
Ψήστε για 30 λεπτά, ή μέχρι ένα σουβλάκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς και αφαιρέστε το από τη φόρμα.
Κόψτε την κορυφή του κέικ για να είναι επίπεδο και θρυμματίστε την για διακόσμηση.
Κόψτε το κέικ οριζόντια σε 3 ίσα μέρη.


Κρέμα:

Χτυπήστε το συμπυκνωμένο γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Συναρμολόγηση:

Τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής σε μια πιατέλα.
Βάλτε την πρώτη στρώση κέικ, απλώστε λίγη κρέμα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες στρώσεις.
Τελειώστε με μια στρώση κρέμας.
Πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα κομμάτια κέικ.
Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρέστε το δαχτυλίδι και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα αυθεντική χωριάτικη
Επόμενο άρθροΥπέροχη γλυκάρα με κρέμα και μαρμελάδα