Κέικ με Αέρινο παντεσπάνι σοκολάτας και ντελικάτη κρέμα σουφλέ με επίγευση μελιού δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο
Παντεσπάνι (30*40 εκ.):
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά μεγάλα
125 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι
25 γρ κακάο σε σκόνη
40 ml νερό
1 βανίλια
Πρέζα αλάτι
Για τη μους κρέμας:
400 γρ κρέμα γάλακτος 33-35%
100 ml γάλα
75 γρ μέλι
125 γρ λευκή σοκολάτα
Βανίλια ή 8 γρ ζάχαρη βανίλιας
10 γρ ζελατίνη + 50 ml νερό
Για το γλάσο (προαιρετικό):
80 γρ κρέμα γάλακτος 33-35%
80 γρ μαύρη σοκολάτα
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί με διαστάσεις 30×40 εκ.
Παντεσπάνι:
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Ανακατέψτε απαλά το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι.
Ενσωματώστε τα στερεά υλικά στα αυγά με απαλές κινήσεις.
Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί χαμηλο στρωμενο με λαδόκολα και τις πλευρες να καλυπτει ψήστε για 12-15 λεπτά.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.
Μους κρέμας:
Ενυδατώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Ζεστάνετε το γάλα με τη λευκή σοκολάτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέστε το μέλι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Ζεστάνετε ελαφρά τη ζελατίνη για να λιώσει και προσθέστε τη στο μείγμα της σοκολάτας.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώστε τη στο μείγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις.
Συναρμολόγηση:
Κόψτε το παντεσπάνι στη μέση και τετραγωνίστε με ενα μαχαιρι
Εάν έχετε βαζετε το μισο παντεσαπνι σε ένα τετραγωνο ή στρογγυλο τσερκι (το κοβετε αντιστοιχα)
Απλώστε τη μους κρέμας ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι.
Καλύπτε τε με το υπόλοιπο μισο απο το παντεσπανι .
Γλάσο (προαιρετικό):
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με τη μαύρη σοκολάτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απλώστε το γλάσο πάνω από την κρέμα.
Σερβίρισμα:
Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρετε.
Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!