Κέικ με γλάσο σοκολάτας
Υλικά
1 και 3/4 ποτηρια αλεύρι
2 κουπες ζάχαρη
5 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
3 αυγά
1 κουπα φρέσκο γάλα
1 κουπα του γλυκού παρασκευασμένος (στιγμιαίος) καφές
1/2 κουπα λάδι
Για το Γλασσο:
70 g βούτυρο
1 σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού καφέ
Εκτελεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά και κάντε μια τρύπα στη μέση. Ρίξτε τον καφέ, το γάλα, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια μέσα.
Χτυπήστε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° μέχρι να είναι έτοιμο. Μετά την ψύξη, ρίχνουμε το γλασσο λιωμένου βουτύρου, σοκολάτας και 2 κουταλιές του γλυκού καφέ.
Καλη Επιτυχία