Κέικ με δαμάσκηνα και κομπόστα ροδάκινου.
Υλικά:
2 αυγά,
1 κουτ. ζάχαρη,
100 ml. λάδι,
150 ml. γάλα φρέσκο,
2 κουτ. αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
100 γρ δαμάσκηνα ψιλοκομμένα και
1 κομπόστα ροδάκινου.
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το λάδι, μετά το γάλα, τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Στον πάτο μιας λαδόκολλας τακτοποίησα τα κομμάτια δαμάσκηνου, καλυμμένα με το μείγμα, έβαλα ροδάκινα σε φέτες και τα πάτησα ελαφρά να βουλιάξουν.
Έψησα για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σιρόπισα το ζεστό κέικ με τα υγρά από την κομπόστα.
Καλημέρα σε όλους!