Ένα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο Κέικ με κακάο και πορτοκαλάδα Fanta σύμφωνα με τη συνταγή της μητέρας μου. Εδώ είναι τι χρειάζεστε:
Υλικά:
5 αυγά,
2 φλιτζάνια ζάχαρη (μπορεί και λιγότερη),
1/2 φλιτζάνι λάδι,
1 φλιτζάνι πορτοκάλι Fanta,
2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι,
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ,
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας,
1 κουταλιά της σούπας κακάο.
Έψησα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Το φλυτζανι είναι 250 ml.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατεψει, να πήξει και να αυξηθεί σε όγκο.
Προσθέστε το λάδι σε λεπτή ροή και μετά το χυμό πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ανακατεύουμε σιγά σιγά με σύρμα ή κουτάλι.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μισό προσθέτουμε το κακάο για να σοκολατισει.
Τοποθετούμε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι (ανάποδα) στη μέση και ρίχνουμε το λευκό και το καφέ μείγμα εναλλάξ από πάνω για να σχηματιστούν σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου.