Η συνταγή είναι πολύ πετυχημένη, η γέμιση αποδεικνύεται κρεμώδης, σταθερή, και απίστευτα νόστιμη ζύμη τυριού, προτείνω να την φτιάξετε….
Υλικά
Για τη ζύμη
τυρί κρέμα (cream cheese) – 150 γραμμάρια
γάλα – 5 κουταλιές της σούπας 🥄
λάδι – 5 κουταλιές της σούπας 🥄
ζάχαρη – 130 γραμμάρια
αλεύρι – 200 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ – 10 γραμμάρια
Γέμιση
Γιαουρτι – 200 γραμμάρια
τυρί κρέμα (cream cheese) – 100 γραμμάρια
ζάχαρη – 130 γραμμάρια
αυγά – 2 τεμάχια
ζάχαρη βανίλιας – 1 κουταλάκι του γλυκού 🥄
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας 🥄
μούρα -κερασια ή οτι εχετε – 200 γραμμάρια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαουρτι με το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε μια απαλή ελαστική ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα προστρωμένη με χαρτι ψησίματος
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Γιαούρτι τυρί κρεμα, ζάχαρη, αυγά, ζάχαρη βανίλιας, αλεύρι, χτυπήστε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί, απλώστε την πάνω στη ζύμη, απλώστε τα μούρα (έχω κεράσια)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα
Καλή απόλαυση ♥️ ♥️ ♥️
ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун