Πουτίγκα Αμυγδάλου
Συστατικά:
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
2 μικρές κούπες αμύγδαλα ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια κορν φλαουερ
1 αυγό
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο
μια κουταλιά βανιλίνη
απο πάνω:
ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
αμύγδαλο.
Πώς να την φτιάξω:
1- Βάζετε το κορν φλαουερ και το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
2- Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
3- Αδειάζουμε σε ποτήρια και περιμένουμε να κρυώσει, αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφού κρυώσει, μπορείτε να διακοσμήσετε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα.
H Συνταγή είναι του Gharib Naeim