Ας φάμε κάτι γλυκό με τον καφέ και να ευχαριστηθούμε σήμερα!
Υλικά
5 ή 6 μήλα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
2 κσ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κγ κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι και χτυπήστε, μετά βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, προσθέτοντας πρώτα τη σόδα σε αυτό.
Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ανακατευτούν όλα ομοιόμορφα και το αδειάζουμε σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι απο Στην κουζίνα του Κίτρινου Ρόδου