Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
½ κούπα σπορέλαιο
½ κούπα γιαούρτι
½ κούπα γάλα
2 βανίλιες
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εδώ χρησιμοποιήθηκε φράουλα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε μια στρώση από το μείγμα στο ταψί, απλώνουμε λίγη μαρμελάδα από πάνω, ξανά μείγμα, ξανά μαρμελάδα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και μια στρώση μαρμελάδας στην κορυφή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι.
H Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου’s post in ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ