Αυτό το κέικ με φράουλες και γιαούρτι συνδυάζει την ελαφρότητα και τη δροσιά του γιαουρτιού με τη γλυκύτητα και το άρωμα των φρέσκων φραουλών, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι τόσο όμορφο όσο και νόστιμο
Υλικά
200 γρ.βούτυρο μαλακό
320 γρ.ζαχαρη
4 αυγά
ξύσμα από πορτοκάλι
3 κ.σ.χυμό λεμονιού
350 γρ.αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ.μπεικιν πάουντερ
1 πρεζα αλατι
250 γρ.γιαουρτι με 2% λιπαρά
300 γρ.φράουλες
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτύπησα με το μίξερ χειρός το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψει καλά,πρόσθεσα ενα ένα τα αυγά,
μετά έριξα δύο κ.σ.αλεύρι,το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.Άφησα στην άκρη δύο κ.σ.αλευρι για τις φράουλες,ανακατεψα το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το πρόσθεσα εναλλάξ με το γιαούρτι.
Έκοψα τις φράουλες στα δύο,τις ανακατεψα με τις δύο κ.σ.αλεύρι και τις έριξα στο μίγμα.
Ανακατεψα και τις έριξα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ταψί.
Έψησα στους 170 για 50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)
Έγινε ένα αφράτο,υγρό και με έντονο άρωμα και γεύση φράουλας κέικ
Στόλισα με φράουλες και ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία ‼️
H συνταγή είναι της κας Olga Karagianni