Μυρμηγκάτο σιροπιαστό με γλάσο

Υλικά

Σιρόπι:
2,1/2 φλ.ζάχαρη
2,1/2φλ.νερό
φλούδα πορτοκαλιού
Να βράσει 5 λεπτά

για το κεΐκ
1,1/2φλ. ζάχαρη
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια

6 αυγά
1 φλ. γάλα
3 φλ.αλεύρι που φουσκώνει
1 πρεζα αλάτι
2 κγ. μπεικιν
1φλ.τρούφα

Εκτέλεση

Τα βάζουμε στο μίξερ την ζαχαρη, βολυτυρο , βανίλαι και τα χτυπάμε καλα για 5 λεπτά να γίνει σαν σαντιγί. Ριχνουμε τ αυγά και πάλι χτυπάμε.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε στην άκρη. Ανακατευουμε 3 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με αλάτι και και το λίγο λιγο στο υγρό μείγμα.
Τελος βάζουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Με το κάλυμμα του βουτύρου λαδώνουμε το ταψί μας που είναι 34×25.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμους στις αντιστάσεις για 1 ωρα. Σιροπιάζουμε Ζεστό κείκ ,χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κάνουμε το γλάσο με 100ml ζεστό γάλα και 200γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα ή την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Βαζουμε το γλάσο στο κρύο κεϊκ. Στολίζουμε με τρούφα.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπολο
Επόμενο άρθροΡεβύθια με ρύζι της Μυτιληνιάς