ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κρούστα Βάσης
1 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια χουρμάδες χωρίς κουκουτσι
1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1 πρέζα αλατισμένο αλάτι
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 φλιτζάνια ωμά κάσιους
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκόνης στιγμιαίου καφέ
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 / 4-1 / 2 φλιτζάνι πραγματικό σιρόπι σφενδάμου
220γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Για να φουσκώσουν τα κάσιους. Τοποθετήστε τα κάσιους σε μεσαία κατσαρόλα και καλύψτε με νερό. Βάλτε το νερό να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία. Βράζετε 2 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάστε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε τους κάσιους να φουσκώσουν για 30 λεπτά ή μέχρι όλη τη νύχτα. Στραγγίστε καλά.
2. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε την βάση. Στρώστε ένα ταψάκι με αποσπωμενη βάση 20 εκ με χαρτί ψησίματος. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα καρύδια, την καρύδα,
τους χουρμάδες, τη σκόνη κακάο και μια πρέζα αλάτι. Χτυπήστε μέχρι το μίγμα να σχηματίζει μια μάζα υγρή κάπως, περίπου 2-3 λεπτά.
Απλώστε και πιέστε το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας, φροντίζοντας να το κάνετε ομοιόμορφο.
3. Για να φτιάξετε την μους. Προσθέστε τα στραγγισμένα κάσιους, το γάλα , τη σκόνη κακάο, τον στιγμιαίο καφέ, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή έναν μπλέντερ υψηλής ισχύος. Χτυπήστε μέχρι να είναι ομαλό και κρεμώδες μειγμα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε περισσότερο σιρόπι σφενδάμου, εάν θέλετε να το γλυκάνετε.
Ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από την βάση.
Βάλτε μια μεμβράνη πάνω από την μους. Μεταφέρετε στο ψυγείο και ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες ή για μια νύχτα.
Εάν η μους εξακολουθεί να είναι σαν πουτίγκα, μεταφέρετε στην κατάψυξη και παγώστε μέχρι να γίνει σταθερή.
4. Σε ένα μικρό, φούρνο μικροκυμάτων, λειώνετε μαζί τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο περίπου 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και στη συνέχεια
απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ.
Επιστρέψτε το στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είστε έτοιμοι να την κόψετε
5. Κόψτε και σερβίρετε! Κρατήστε το κέικ στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη εάν η μους σας είναι στην πιο χαλαρή*).
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε γάλα καρύδας που δεν είναι πολύ υδαρής. Χρησιμοποιήσετε το διότι είναι πιο κρεμώδες και παχύτερο. Αν ανοίξετε το κουτί σας από το γάλα καρύδας και υπάρχει νερό, μην χρησιμοποιήσετε το νερό, χρησιμοποιήστε το κρεμώδες λευκό γάλα / κρέμα που έχει χωριστεί από το νερό.
* Εάν η μους σας είναι πάρα πολύ παχιά, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας κάθε φορά για να την κάνετε να αναμειχθεί με την μους.
* Ανάλογα με τη συνοχή του γάλακτος καρύδας σας, μπορεί να καταλήξετε με ένα μους που είναι λεπτότερο και δεν θα εγκατασταθεί τόσο εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε το κέικ αποθηκευμένο στην κατάψυξη. Για να το σερβίρετε, αφαιρέστε από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν κόψετε. Βάλτε το μαχαίρι σας κάτω από ζεστό νερό, σκουπίστε στεγνώστε και κόψτε.
ΠΗΓΗ: halfbakedharvest.com