H συνταγή που σας δίνω είναι η τούρτα να έχει 3 στρωσεις με παντεσπανι…εγω την εφτιαξα με 2 στρωσεις και πιο παχυ στρωμα κρεμας

Υλικά

Τουρτα (διάμετρος 22 cm, βάρος 1250 g)

Παντεσπανι:

5 αυγά C1
200 γρ ζάχαρη
25 γρ κακάο σε σκόνη
20 γρ κορν φλαουερ
80 γρ αλεύρι
35 γρ βούτυρο
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

Κρέμα “Πράγα”:
1 κρόκο
20 γρ νερό
120 γρ γάλα ζαχαρουχο
200 γρ βούτυρο
1 βανιλια
10 γρ κακάο σε σκόνη

Εμποτισμός για παντεσπανι:
150 ml νερό
10 γρ ζάχαρη
1/2 κ.γ. κονιάκ

Γλασο:
150 γρ μαύρη σοκολάτα (50-55%)
100 γρ βούτυρο
+120 g μαρμελάδα βερίκοκο
Ψήνουμε το παντεσπανι στους 180°C για 45…50 λεπτά. Ανάλογα τον φούρνο σας.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε το ταψί (διαμέτρου 22 εκ.) με λαδόκολλα και συνηθως και το γυρω γυρω με ένα φιλμ.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν αφρός.
Προσθέτουμε σταδιακά (κουταλια κουταλια) τη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπαμε μετα τους κρόκους με την υπολοιπη ζαχαρη να κρεμώσουν
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθετουμε την μαρεγκα στο μειγμα των κρόκων και ανακατευουμε
Προσθέτουμε μετα τα ξηρά συστατικά σταδιακά στο προηγουμενο μειγμα (μαρεγκας κρόκων), ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις στρώσεις.

Εμποτισμός:

Ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Βρέχουμε τις στρώσεις του παντεσπανιού με το μείγμα.

Κρέμα “Πράγα”:

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τον κρόκο, το νερό, το γάλα ζαχαρουχο και τη βανίλια.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέξτε να μην βράσει.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και στη συνέχεια χτυπήστε το βουτυρο με το μιξερ μεχρι να ασπρισει
Προσθέστε κουταλια κουταλια την κρεμα στο μαλακό βούτυρο και συνεχιστε να χτυπατε με το μιξερ
Τελος προσθεστε και το κακάο και Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια απαλή και ομοιόμορφη κρέμα και την αφηνουμε στην ακρη.

Συναρμολόγηση:

Βαζουμε μεσα στο τσερκι τα παντεσπανια εμποτισμενα και την κρέμα “Πράγα” ανάμεσα στις στρώσεις του παντεσπάνιου.
Καλύψτε το κεικ με μεβρανη να εφαπτεται και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγαλτε το απο το ψυγειο και απο το τσερκι και αλείψτε το κέικ με τη μαρμελάδα βερίκοκο

Γλάσο:

Σε ένα μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο.
Ρίξτε το γλάσο πάνω από το κέικ και απλώστε το με μια σπάτουλα για να καλυφθεί ομοιόμορφα. Αφήστε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλάσο.

Συμβουλές:

Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ποιοτικά υλικά.
Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος του παντεσπανιού.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψετε και το γαρνίρετε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!