Καριδοπίτα με Σοκολάτα

Συστατικά

Το κεικ:
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 αυγά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

Για το σιρόπι:
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το ganache:
220 γρ ημι-γλυκιά σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Λιπάνετε το εσωτερικό ενός ταψιού 22χ33 εκ με φυτικό λάδι.

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί για λίγα λεπτά να αλλάξει χρώμα. Προσθέστε το
ελαιόλαδο και το γάλα. Κτυπήστε καλά για να ενσωματώσετε.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεικιν, τη μαγειρική σόδα,
την κανέλα, τα γαρίφαλα και το αλάτι. Προσθέστε τα αργά στο μείγμα αυγών ενώ χτυπάτε
ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί και το μεγαλύτερο μέρος του κτυπήματος και να είναι λείο.
Μην αναμιγνύετε υπερβολικά! Διαφορετικά, το κέικ σας δεν θα είναι ελαφρύ και αφράτο.
Συνδυάστε τα αλεσμένα καρύδια και τα τσιπ σοκολάτας με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
και ανακατέψτε το. Αυτό δεν θα αφήσει τη βύθιση των καρυδιών στο κάτω μέρος του
κέικ.
Ανακατέψτε τα καρύδια και τη σοκολάτα απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίξτε το μείγμα στο ήδη προετοιμασμένο ταψί.
Ψήστε το για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστεί καθαρή οδοντογλυφίδα στο κέντρο
του κέικ.

Ενώ το κέικ ψήνει, προετοιμάστε το σιρόπι μελιού.

Συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό
σε μια κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει ενώ ανακατεύετε. Προσθέτουμε το μελι και εκχυλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κέικ, αφαιρέστε το από το φούρνο και ελενξετο το με μια οδοντογλυφίδα. Ρίχνουμε όλο το κρύο σιρόπι μελιού πάνω στο κέικ και το αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Περίπου μια ώρα.

Κάντε το Ganache:

Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε την σε ένα μπολ ανάμειξης. Βράζουμε την
κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε τη
μαζί μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή. Απλώστε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ και
αφήστε το να βγει για περίπου μία ώρα στο ψυγείο. Είναι καλύτερο να το βάλετε στο ψυγείο όλη
τη νύχτα και στη συνέχεια να το σερβίρετε με τσάι / καφέ.

H Συνταγη αυτή είναι το Dimitra’s Dishes

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια Γιαουρτιού και Φέτας
Επόμενο άρθροΨητό Τυρί στο Φούρνο