Κέικ μπισκότου με σπιτική κρέμα

Υλικά

Μπισκότα – 2 πακέτα.
φρέσκο ​​γάλα

ΚΡΕΜΑ
φρέσκο ​​γάλα – 1 και 1/2 λίτρο
ζάχαρη – 300 g
αυγά – 4 τεμ.
αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας
κορν φλάουρ – 2 κουταλιές της σούπας ψιλό ή άμυλο
βανίλια – 1
βούτυρο – 125 g αγελάδας

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με 200 ml γάλα. Προσθέτω το αλεύρι, το κορν φαλουρ και τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα στο μάτι της κουζίνας με τη ζάχαρη. Όταν το γάλα είναι ζεστό αλλά δεν βράζει, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Το αφήνω 2-3 λεπτά να ψηθεί καλά το αλεύρι, και αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω μέσα το βούτυρο και σε ένα δίσκο αρχίζω να τακτοποιώ τα μπισκότα βυθιζοντας τα για δευτερόλεπτα σε φρέσκο ​​γάλα.

Βάζω από κάτω μια σειρά μπισκότα, μετά βάζω μια σειρά ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Εναλλάσσομαι μέχρι να τελειώσουν τα προϊόντα.
Από πάνω πασπάλισα το κέικ μπισκότου με αλεσμένα καρύδια, αλλά μπορείτε να το γαρνίρετε κατά βούληση με άλλους ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα.
Βάζω το κέικ μπισκότου με σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μετά το κέικ είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Krasi Marinova

Προηγούμενο άρθροThe king of Cheesecake…with perfect cream
Επόμενο άρθροKοκκινιστό Χουνκιάρ μπεγεντί