Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
200 ml ζεστό νερό (όχι καυτό)
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
Για την κρέμα Choco:
φρέσκο γάλα – 1 λίτρο
αυγά – 6 τεμ.
ζάχαρη – 1,5 κουπα
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας.
κακάο – 4 κουταλιές της σούπας.
Για επαλλειψη:
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
Ψιλοκομμένα καρύδια
Φέτες αχλαδιού
Χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
Για το παντεσπανι , χτύπησα 200 ml ζεστό, αλλά όχι καυτό, νερό με τρεις κουταλιές της σούπας κακάο και ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Πρόσθεσα το λάδι καρύδας το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ συν 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι, για μια χαλαρή υφή του χυλού. Έψησα στους 170 βαθμούς μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα!
Αφησα να κρυώσει και το γύρισα σε δίσκο. Σιροπιάζω ελαφρά με σιρόπι, φτιαγμένο από δύο-τρεις κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και την ίδια ποσότητα νερού, ζεσταμένο και περιχύνω το παντεσπανι.
Από πάνω απλώνω δύο κουταλιές μαρμελάδα. Ψιλοέκοψα καρύδια και τα άπλωσα απο πάνω.
Ετοίμασα την κρέμα Choco
Με ένα μίξερ χτυπάμε καλά τους κρόκους με το κακάο και το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ζεστό φρέσκο γάλα, ζαχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσουν και προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια (μαρεγκα) στην κρέμα σοκολάτας, και την έβαλα πάνω από το κέικ.
Στολίσα με φέτες αχλαδιού και χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς!
Καλή Κυριακή από εμένα!
Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята