Δείτε Επίσης: Το καλύτερο κέικ Μπανάνας | Παγωτό Μπανάνα με κανέλα

Κέικ Σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνας

Συστατικά:

100 γρ. ζάχαρης
1 λίτρο. γάλα
90 γρ πουτίγκα σοκολάτας (ανθος αραβοσίτου)
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. Μικρά μπισκότα παπαδοπουλου μιράντα
100 γρ. καρύδα
4 μπανάνες
50 γρ. βούτυρο pr μαργαρίνη
100 γρ. σοκολάτα
3-4 ώρες στο ψυγείο

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα υγρή.
Προσθέτουμε σιγα σιγά τα 500ml γάλα (πολύ προσεχτικά μην καείτε) και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα άλλα 500 ml γάλα την πουτίγκα σοκολάτας και ανακατεύουμε να διαλυθεί, στην συνέχεια ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να πήξει.
Προσθέτουμε το μείγμα καραμέλας και χτυπάμε γρήγορα με το σύρμα και βράζουμε 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να πάρουμε μία ωραία κρέμα.
Τρίβουμε σε κομμάτια μέσα στην κρέμα όλα τα μπισκότα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και την καρύδα.
Στρώνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες και από πάνω στρώνουμε το άλλο μισό μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη προσθέτουμε την σοκολάτα και φτιάχνουμε ένα γλασσο.
Αδειάζουμε το γλάσσο πάνω από το γλυκό μας και απλώνουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες. Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Το καλύτερο κέικ Μπανάνας | Παγωτό Μπανάνα με κανέλα

Το βίντεο της Συνταγής εδώ