Σας παρουσιάζουμε μια υπέροχη συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο που έχει καταπληκτική γεύση και υπέροχη εμφάνιση. Μην φοβάστε ότι δεν θα τα καταφέρετε. Αυτό είναι απλά αδύνατο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ποιοτικά προϊόντα.

Υλικά

Για το κέικ:
0,5 φλιτζάνια βρασμένο ζαχαρουχο γάλα (υπάρχει και ετοιμο)
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
250 γρ. μπισκτότα πτιμπερ
0,5 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα γάλακτος (38%)

Για τη μους:
2 κ.σ. βρασμένο ζαχαρουχο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος (38%)
1 συσκευασία πουτίγκα βανίλιας στιγμής Γιωτης (80 γρ.)

Για το γλάσο:
50 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος (38%)
150 γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία

Πάρτε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάλτε μέσα όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω:
Κρέμα γάλακτος, ζαχαρουχο γάλα, βούτυρο, σοκολάτα.
Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και ανάβουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, σβήνετε την φωτια και αφήνετε να κρυώσει λίγο, μετά σπάστε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και ρίξτε τα στη μάζα σοκολάτας.

Παίρνουμε χαρτί ψησίματος και το βάζουμε στη φόρμα. Είναι επιθυμητό η φόρμα να είναι αποσπώμενη.
Αν θέλετε το κέικ σας να έχει ομοιόμορφες άκρες, τοποθετήστε ένα πλαστικό δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής στο ταψί.
Αλλά αν δεν υπάρχει δεν πειράζει. Βάζουμε όλο το μείγμα σε μια κανονική φόρμα και το λειαίνουμε καλά.

Στη συνέχεια, πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε μους με ζαχαρουχο γάλα.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε την κρεμα γιωτης και την κρέμα γαλακτος. Χτυπαμε καλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρουχο γάλα και χτυπαμε. Ρίχνουμε τη μους στη φόρμα στη βάση του κέικ και την απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση
σε όλη την επιφάνεια. Μετά από αυτά τα βήματα, τοποθετήστε το κέικ στην κατάψυξη για 60 λεπτά.

Αρχίζουμε να φτιάχνουμε το γλάσο. Βάλτε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα και, ανακατεύοντας συνεχώς, φέρνουμε το μείγμα σε μια λεία σύσταση.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και μετά το περιχύνουμε με τη μους.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει το γλάσο.

Σοκολατένιο, ζουμερό, αλλά και πολύ νόστιμο κέικ. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του αριστουργήματος είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες.

ΠΗΓΗ