Αυτό το αφράτο νηστίσιμο κέικ είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν νηστεία ή απλά επιθυμούν ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό. Ο συνδυασμός του πορτοκαλιού, της τρούφας και των καρυδιών δημιουργεί μια μοναδική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
Για το κέικ:
400 γρ. χυμός πορτοκάλι
250 γρ. ηλιέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
300 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι
100 γρ. τρούφα
Καρύδια (προαιρετικά)
Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. κουβερτούρα
5 κ.σ. νερό
5 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Άλοιψα ένα ταψάκι(35x30cm)με ηλιέλαιο.
Σε ένα σκεύος έβαλα το χυμό πορτοκάλι, ηλιέλαιο,ξύσμα από ένα πορτοκάλι, σόδα μαγειρικής,ανακατεύω με σύρμα.
Ρίχνω την ζάχαρη ανακατεύω, τις βανίλιες ανακατεύω, ένα μπέικιν πάουντερ ανακατεύω,
Ρίχνω κοσκινισμένο το αλεύρι λίγο λίγο,όχι όλη την ποσότητα.
Στο τέλος ρίχνω 100 γρ. τρούφα,και εγώ έριξα χοντροκομμένα καρύδια, έριξα το μίγμα στο ταψί,είχα
προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, εμένα ψήθηκε σε 40 λεπτά έβαλα μαχαίρι να δω πότε ψήθηκε
αν βγει στεγνό το άφησα να κρυώσει λίγο.
Σε κατσαρολίτσα έβαλα την κουβερτούρα σπασμένα κομμάτια, νερό, ηλιέλαιο.
Σε σιγανή φωτιά ανακατεύω και έριξα από πάνω στο κέικ ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, πασπάλισα με καρύδια που πέρασα στο μούλτι
το άφησα να κρυώσει λίγο και μετά ψυγείο μισή ώρα, να παγώσει το γλάσο σοκολάτας,και σερβίρισα, μετά πάλι ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
H Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης