Κέικ χωρίς αυγά με μαρμελάδα κεράσι και μαύρη σοκολάτα
Προϊόντα:
1 κουπα γιαούρτι
1 κούπα φρέσκο γάλα
1/2 κούπα λάδι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
3 1/2 κούπες αλεύρι
Μαρμελάδα κεράσι (με ολόκληρα κεράσια)
1/2 μαύρη σοκολάτα
Ζάχαρη άχνη
Η κούπα με την οποία μετράμε έχει χωρητικότητα 200 ml.
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι με τη σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς, διαλύουμε καλά τη ζάχαρη.
Τέλος, βάζουμε το αλεύρι με το μπεικιν σε δόσεις, αφού προηγουμένως τα κοσκινίσουμε.
ανακατευουμε καλά.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος (28 cm).
Απλώστε τα κερασια από την μαρμελάδα στην κορυφή χωρίς να τα πιέσετε, όταν ψήνετε βυθίζονται μόνα τους. Γύρω από τα φρούτα τακτοποιούμε ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μοιρών για περίπου 45 λεπτά.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλιφίδα.
Αφήστε το ψημένο κέικ να κρυώσει εντελώς και τοποθετήστε το σε ένα κατάλληλο δίσκο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Λαμβάνεται ένα πολύ νόστιμο κέικ
Καλή Επιτυχία