Κέικ Ζέβρα

Υλικά

5 αυγά
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
150 ml. ζεστό νερό
10 κουταλιές λάδι
2 και 1/2 κούπες αλεύρι
Βανίλια
2 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα στεγνό μπολ, χτύπησα τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ, απλώνω με το χέρι τους κρόκους, το λάδι, τη βανίλια και το νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα κρόκου αργά στα ασπράδια με χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά 2 κούπες αλεύρι. Χωρίζω το μείγμα σε ένα φλιτζάνι και
έβαλα το κακάο.

Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι στο κίτρινο μείγμα. Αυτό γίνεται επειδή το κακάο πυκνώνει το μείγμα και αν βάλω όλο το αλεύρι και έπειτα διαχωρίσω για το χρωματισμό με το κακάο, θα γίνει πολύ παχύ.
Ρίχνουμε σε μια φόρμα κατά προτίμηση μια μικρή, βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει (ελέγχουμε με το test της οδοντογλυφίδας).
Δεν ανοίγω το φούρνο όταν ψήνω. Όταν ήταν έτοιμο, το τράβηξα προς τα εμπρός στο ράφι και άνοιξα το φούρνο για να κρυώσει πιο αργά.

Καλή Επιτυχία