Κανελόνια με κρεμα και τυρί
Ξέρω ότι η συνταγή δεν είναι η πρωτότυπη αλλά αυτός είναι ο τρόπος μου,
και αυτό αρέσει στα παιδιά μου και στην οικογένειά μου. Δοκιμάστε το
Υλικά
1 κουτί κανελόνια (28 στο δίσκο μου)
850 γρ κιμάς
400 γρ μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 κουτιά (× 400g) ψιλοκομμένες ντομάτες
1,5λ. γάλα
2 ζωμοί λαχανικών
50 γρ βούτυρο
150 γραμμάρια κίτρινο τυρί
7 κουταλιές αλεύρι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια και ακολουθούν κιμάς, ρίγανη και μαύρο πιπέρι.
Όταν ο κιμάς αλάξει χρώμα, προσθέστε ένα κουτάκι ντομάτα και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
Ρίξτε το δεύτερο κουτί ντομάτας στο ταψί, τοποθετώντας από πάνω τα γεμιστά κανελόνια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, βάζουμε το βούτυρο, το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι (ανά 200ml γάλα 1 κουταλιά αλεύρι ). Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βράζουμε την κρέμα για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα κανελόνια από το φούρνο και τα περιχύνουμε με την τελική κρέμα. Πασπαλίστε με κίτρινο τυρί και επιστρέψτε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι το κίτρινο τυρί να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Έτσι φτιάχνω τα κανελόνια μου και το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό.
Ωραίο και γευστικό βράδυ σε όλους και να είστε υγιείς.