Για τα Κανταΐφι :

3 κιλά ζύμης Κανταΐφι
4 φλιτζάνια αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπες βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι καραμέλας:

1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Πώς να κάνετε Κανταΐφι  με σάλτσα καραμέλας:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου . Βουρτσίστε ένα ταψί με κάποιο  λιωμένο βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε τα καρύδια, την κανέλα, τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Ανοίξτε απαλά το φύλλο Κανταΐφι με τα δάχτυλά σας,  βάλτε μια κουταλιά  του μείγματος στο ένα άκρο. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα σωλήνα.

Διπλώστε τη ζύμη σε σαλιγκάρι σφιχτά στην αρχή για να κάνετε ένα καλό σφράγισμα στα άκρα. Τοποθετήστε το στο ταψί και ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο. Γυρίστε τα ρολά που έχετε φτιάξει από την άλλη πλευρά  για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλυμμένα με βούτυρο.

Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

Ενώ η ζύμη ψήνεται, ετοιμάστε το σιρόπι.

Για να κάνετε το σιρόπι, ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Συνεχίστε  μέχρι να γίνει ελαφρώς καφέ. Ανακατέψτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Ανακατέψτε το μείγμα έντονα καθώς λιώνει το βούτυρο. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Αργά χτυπάτε την κρέμα μέχρι να συνδυαστεί καλά το μίγμα.

Όταν το κανταΐφι  τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά. Βάλτε τι σιρόπι  καραμέλας από πάνω και καλή απόλαυση.