Το κανταϊφι το απολαμβάνουμε σε ρολά ή σε φωλιές, αλλά τώρα το φτιάξαμε με την πρακτικότητα μιας πίτας, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει

Υλικά

1/2 κιλού κανταΐφι
1 βιτάμ
200 γρ. καρύδια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα

για το σιρόπι

950 γρ ζάχαρη
600 γρ νερό
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Αλέθουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και ενώνουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, τη
φρυγανιά και τη κανέλα.
• Λιώνουμε το βούτυρο. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, βάζουμε στο ταψί το μισό, από πάνω το μείγμα με τα καρύδια

και μετά το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα μέχρι να αποκτήσει το χρυσάφι χρώμα.
• Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε και σιροπιάζουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα